Het ontstaan van FILE 365
5 april 2023
Implementatie Twinfield-Salesforce koppeling bij HGJB
20 februari 2024
 

‘Met de nieuwe release wordt FILE 365 nog completer’

Merk de Jager is mede-eigenaar van Salesforce Partner Vloeiend IT. In een eerdere blog vertelde compagnon Floris Jan Galesloot al over het ontstaan van FILE 365. In deze blog vertelt Merk meer over de focus van Vloeiend IT, hoe FILE 365 daarin past en wat volgens hem FILE 365 zo uniek maakt.

Ontstaan Vloeiend IT en FILE 365

Ik ben in 1994 met KNS Automatisering gestart, dat is inmiddels alweer bijna dertig jaar geleden. Toen we met Salesforce aan de slag gingen, was ik direct enthousiast over de mogelijkheden. Anders dan veel mensen denken, is Salesforce veel meer dan een CRM-oplossing, het is echt een ontwikkelplatform. Naast de standaard functionaliteiten kun je de omgeving uitbreiden met op maat gemaakte functies en workflows. Toen een klant op zoek was naar een oplossing om makkelijk met Microsoft 365-bestanden te werken vanuit Salesforce, zijn we aan het denken gezet. Zoals Floris Jan al vertelde in zijn blog, was dat het zaadje waaruit later zowel ons bedrijf Vloeiend IT als onze oplossing FILE 365 is gegroeid.

Schakel met de buitenwereld

Samen met Floris Jan en Auke run ik Vloeiend IT inmiddels alweer zes jaar. Floris Jan is echt de oppernerd, hij wordt heel blij van technologische oplossingen ontwikkelen. Auke focust zich vooral op het automatiseren en optimaliseren van bedrijfsprocessen, voornamelijk met Salesforce. Ik ben echt de schakel met de buitenwereld: ik doe een stuk presales, volg leads op en doe het contract- en licentiebeheer. Zeg maar gerust dat ik me overal tegenaan bemoei.

Oplossing breder toegankelijk maken

FILE 365 is dus heel simpel begonnen: een klant wilde Microsoft 365-bestanden kunnen openen en opslaan vanuit Salesforce. Al snel komen er dan aanvullende wensen, zoals het werken in submappen, het zien van een preview van een bestand of het automatisch verwijderen van een bestand uit zowel Salesforce als SharePoint. Vervolgens zijn we gaan kijken hoe we die wensen konden veralgemeniseren, zodat we de oplossing voor meer organisaties toegankelijk konden maken.

Nieuwe release FILE 365

Binnenkort staat de nieuwste release van FILE 365 gepland. Met deze versie introduceren we een aantal nieuwe functies die je workflows voor bestands- en documentbeheer nog verder een boost geven. Ik wil niet te veel verklappen, maar kan wel zeggen dat  File 365 hiermee echt een complete integratie van Salesforce met SharePoint geworden is. Zo kun je straks in Salesforce door de inhoud van documenten scrollen zonder ze te hoeven openen. Het voldoet nu aan de meeste wensen van klanten en veel meer extra mogelijkheden zijn er niet. We proberen immers niet om SharePoint na te bouwen in Salesforce, maar we bouwen specifieke functionaliteiten in Salesforce, zodat je vanuit één applicatie toegang hebt tot al je documenten en gegevens.

Optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen met behulp van Salesforce

Bij Vloeiend IT ligt onze focus op het optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen met behulp van Salesforce. Daar is FILE 365 uit voortgekomen, maar ook bijvoorbeeld Sync 360, een native Salesforce-oplossing om Salesforce via een API te synchroniseren met externe systemen, anders dan Microsoft 365. Een ander product dat we hebben ontwikkeld is DataTable. Hiermee kunnen organisaties meer doen met lijsten en records dan wat er standaard beschikbaar is in Salesforce. DataTable is ontstaan als oplossing voor klanten die de mogelijkheden van de standaard  “related lists” in de Salesforce-omgeving te beperkt vinden. Met DataTable kunnen we geavanceerde gerelateerde lijsten tonen waarin meer informatie wordt weergeven en per record of veld ingesteld kan worden door wie deze in de lijst bewerkt mag worden.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze producten zoals File 365 en Sync 360? Bezoek dan ook eens onze websites file365.nl en sync360.nl. Of wil je meer weten over onze services? Neem dan contact met ons op! Wij zijn je graag van dienst.

 

5 juni 2023