Salesforce voor Non-profit Organisaties

Vloeiend IT voor Non-profit

Vloeiend IT rekent diverse non-profit organisaties tot haar klanten. Dit betekent dat we bekend zijn met de unieke uitdagingen waar non-profit organisaties voor komen te staan. We weten welke oplossingen van Salesforce geschikt of eenvoudig geschikt te maken zijn. Samen met u selecteren we de beste Salesforce oplossingen. We begrijpen dat budgetten voor non-profit organisaties sterk gelimiteerd zijn, en dat dit specifiek geldt voor ondersteunende taken zoals IT. Dat betekent dat er soms gekozen moet worden voor de best haalbare in plaats van de mooiste oplossing.

Salesforce voor Non-profit Organisaties (de Non-profit Cloud)

Is Salesforce wel geschikt voor mij als non-profit organisatie? Is Salesforce niet veel te groot, duur of ingewikkeld om als non-profit te gebruiken? Salesforce is toch juist iets voor non profit organisaties?
Allemaal vragen die je je als organisatie mogelijk stelt. Non-profit organisaties zijn een grote en belangrijke groep klanten van Salesforce en non-profit neemt een bijzondere positie in bij Salesforce.

Salesforce.org

Meer dan 32.000 non-profit organisaties wereldwijd gebruiken Salesforce. Van heel kleine organisaties met slechts enkele gebruikers tot hele grote organisaties met duizenden gebruikers. De bijzondere positie van non-profit voor Salesforce blijkt uit een heel aantal zaken.

Voor non-profit heeft Salesforce een aparte tak (salesforce.org) binnen Salesforce.com. Hun missie is: “We believe technology, when used for good, can change the world”. Salesforce hanteert zelf het 1-1-1 model. Dit houdt in dat ze 1% van hun producten, 1% van hun equity and 1% van hun medewerkers tijd doneren aan het goede doel. In getallen betekent dit dat ze 240 miljoen in donaties hebben verstrekt, licenties aan meer dan 39.000 non-profit organisaties en educatieve instellingen hebben gedoneerd en 3.5 miljoen uur door medewerkers als vrijwilliger is besteed aan non-profit insteliingen.

Wat houdt dit concreet in?

Kwalificerende non-profit organisaties krijgen 10 licenties gratis en elke volgende licentie met grote korting. Daarnaast bieden de meeste aanbieders van producten die integreren met Salesforce (apps) hun producten met (grote) korting aan of zelfs gratis. Neem rustig eens een kijkje op de appexchange.

Om non-profit organisaties onderling kennis te laten delen, vragen te laten stellen en ideeën te opperen, heeft Salesforce the Power of Us Hub (een online community) opgezet. Elke deelnemer aan het Power of Us programma kan hier lid van worden. Vragen kunnen eenvoudig worden gesteld en vanuit de community krijg je meestal snel antwoord op al je vragen.

Is Salesforce geschikt voor mijn non-profit organisaties?

Zoals hierboven in cijfers wordt weergegeven gebruiken vele non-profit organisaties Salesforce en heeft Salesforce een aparte tak die zich richt op non-profit. Salesforce ontwikkelt ook speciale apps die zich richten op de vragen van non-profit organisaties. De huidige 2 belangrijkste worden hieronder beschreven: de Non-profit Success Pack (NPSP) en Volunteers for Salesforce (V4S).

Dat de NPSP en V4S zich richten op non-profit markten wil niet zeggen dat ze de beste oplossing zijn voor elke non-profit organisatie. De keuze voor de manier waarop Salesforce ingezet wordt en met welke apps gewerkt wordt hangt of van hoe de wensen van een non-profit organisatie. Vragen als - heb je leden, donateurs, vrijwilligers, participanten, etc.? en welke processen wil je ondersteunen (donaties, bijhouden wat vrijwilligers doen, programma management, subsidie beheer, webshops, etc.)? - leiden tot keuzes voor apps en andere inrichtingscriteria.

Wat kan Vloeiend IT voor uw non-profit organisatie betekenen?

Zonder enige ervaring met Salesforce is het verstandig om bij een implementatie te kiezen voor een Salesforce partner die kennis heeft van non-profit organisaties. Een partner kan helpen bij het maken van de juiste keuzes met betrekking tot apps die gebruikt worden en hoe Salesforce het meest efficiënt ingericht kan worden.
Vloeiend IT kan u daar, met haar uitgebreide ervaringen, uitstekend bij ondersteunen.

Vloeiend IT helpt diverse non-profit en onderwijs organisaties met de implementatie van Salesforce in de bedrijfsvoering. Van relatiebeheer en het automatisch versturen van nieuwsbrieven tot het organiseren en plannen van evenementen en het factureren van leden, abonnees, donateurs en andere relaties. Wilt u weten wat Vloeiend IT voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op en wij komen het graag demonstreren.

Non-profit Success Pack

Salesforce beheerd verschillende producten die Salesforce op maat maakt voor non-profit organisaties. Het belangrijkste product heet de Non-profit Success Pack (NPSP).

De NPSP is een opensource product waar gezamenlijk als non-profit community aan wordt gewerkt. Elke 2 weken komt er een nieuwe versie uit. Die versies brengen nieuwe functionaliteiten, soms grote, die je als non-profit organisatie weer kunt inzetten voor de eigen proces voering.

Salesforce biedt een zogenaamd 360 graden overzicht van iedereen waar je als organisatie contact mee hebt. Als non-profit organisatie kun je hierbij denken aan donaties, hoe vaak iemand benaderd is of hoe vaak iemand als vrijwilliger actief is geweest. Belangrijk onderdeel van NPSP is om het gezin als belangrijk element mee te nemen. Bijvoorbeeld: een kind neemt deel aan een activiteit, een ouder is donateur en een ander gezinslid is vrijwilliger. En dat allemaal aan elkaar gelinkt via het gezin.

Een belangrijk doel binnen non-profit organisaties is om iedereen in de organisatie de middelen te geven om relaties met donateurs, vrijwilligers en andere contacten warm te houden. Krijg inzicht in al je interacties met de donateur. Verbeter de relatie met je bestaande donateurs en bouw relaties op met nieuwe donateurs. Daarnaast kun je de volledige donatiecyclus beheren, van toezegging tot betaling. Naast donaties doe je als non-profit organisatie ook fondsaanvragen. Controleer het proces vanaf het begin dat je start met schrijven van je aanvraag tot aan het volgen van de betalingen die binnenkomen. Registreer, herinner en rapporteer op basis van opgestelde doelen en resultaten.

Volunteers for Salesforce

Stel u voor op uw website staan alle mogelijke taken waaraan vrijwilligers kunnen deelnemen vermeldt. Door op een taak te klikken kan de vrijwilliger zich aanmelden. Al deze gegevens komen automatisch in Salesforce terecht. De vrijwilliger ontvangt een mail met alle details en bericht wanneer de aanmelding bevestigt is.

U heeft eenvoudig overzicht van alle taken, voor welke taken er nog plekken beschikbaar zijn en welke al vol zijn. Nadat een taak is voltooid voert u of de vrijwilliger zelf het eraan besteedde aantal uur in. Dit levert geweldig inzicht in hoeveel vrijwilligers voor uw organisatie betekenen en kan ter verantwoording gebruikt worden. Dit alles en meer is mogelijk met de app Volunteers for Salesforce. Ontwikkelt door de community en nu verder gebracht en beheerd door Salesforce.

Deze app is ook opensource en werkt uitstekend samen met de Nonprofit Success Pack.