Thomas de Bruin
Thomas de Bruin, Dorcas: ‘Dankzij deze integratie halen we veel meer uit Salesforce’
5 maart 2023
Merk de Jager
‘Met de nieuwe release wordt FILE 365 nog completer’
5 juni 2023
 

Het ontstaan van FILE 365

Met Salesforce creëer je een 360-graden-overzicht van je klant, waarmee je de klant echt centraal zet. Maar in de meeste organisaties bestaat daarnaast nog een heel ecosysteem aan Microsoft-bestanden. Dat zorgt nogal eens voor verwarring. Wat nou als je die twee kunt integreren, dacht Floris Jan Galesloot, Salesforce Developer & Integration Specialist, op een dag. In deze blog vertelt Floris Jan wat hem inspireerde om FILE 365 te ontwikkelen.

Beperkte integratie van Microsoft en Salesforce

Het is inmiddels alweer jaren geleden. Ik werkte toendertijd nog vanuit het zusterbedrijf van Vloeiend IT, bij een klant die Salesforce gebruikte. Samen met de IT-manager van dat bedrijf – die later een van de partners zou worden bij Vloeiend IT –  zocht ik naar mogelijkheden om Salesforce te integreren met Microsoft 365. Er zijn wel integraties mogelijk, maar we liepen toch wel tegen wat uitdagingen aan. Zo konden we geen bestanden toevoegen en geen preview bekijken, dat soort zaken. Kortom, de gebruikservaring was verre van optimaal en we misten nogal wat functionaliteiten.

Domotica

Op dat moment kwam het idee nog niet echt van de grond, maar het zaadje was geplant. Zo werkt dat bij mij, als ik ontevreden ben over bepaalde technologische oplossingen, als het niet werkt zoals het – in mijn ogen – zou moeten, dan denk ik: dan doe ik het zelf wel. Zo ben ik privé bezig met domotica, het automatiseren van ons huis. Daar heb ik dat ook. Werkt het niet goed genoeg, dan ontwikkel ik zelf iets. Blijkbaar doe ik dat best aardig, want als ik mijn Smart-Home-oplossingen deel in de opensourcecommunity zijn er altijd mensen die het gaan gebruiken of er vragen over stellen.

Van ruwe versie naar app

Goed, terug naar FILE 365. Het zaadje was dus geplant, maar verder dan wat ideeën en probeersels ging het nog niet. We zorgden dat je makkelijker bestanden kon plaatsen in Salesforce, maar ik kan het amper een ruwe versie noemen. Toen in 2016 Vloeiend IT werd opgericht, hebben we het idee eigenlijk nieuw leven in geblazen. Wij zagen – naast de consultancydiensten die we bieden – wel potentie in zo’n app die Salesforce en Microsoft 365 integreert.

Voortdurend in ontwikkeling

De eerste naam die we onze app gaven was FilesConnectUpload. Gelukkig heeft die naam het niet gehouden en zijn we op een gegeven moment overgestapt naar FILE 365. Een naam die iets lekkerder bekt. We werken er inmiddels met een heel team aan, maar het voelt nog steeds als mijn kindje. Regelmatig komen er weer nieuwe features bij, en dat maakt me elke keer weer trots.

Geïnspireerd?

Wil je meer weten over onze Salesforce SharePoint integratie File 365? Op file365.nl kun je alles hierover vinden en direct een demo inplannen. Of wil je meer weten over onze overige services? Neem dan contact met ons op! We zijn je graag van dienst.

 

5 april 2023