Merk de Jager
‘Met de nieuwe release wordt FILE 365 nog completer’
5 juni 2023
Implementatie Twinfield-Salesforce koppeling bij HGJB
20 februari 2024
 

Zo haal je meer uit Salesforce in 2024

Salesforce staat niet voor niets op nummer 3 in de Forbes-lijst van meest innovatieve bedrijven ter wereld. Met een breed scala aan functies en integraties om verkoop-, marketing- en serviceprocessen te verbeteren, zal Salesforce ook in 2024 voor veel bedrijven dé CRM-oplossing zijn. In deze blog vertelt Floris Jan Galesloot, Salesforce Developer & Integration Specialist, hoe je ook in het nieuwe jaar weer het maximale uit Salesforce haalt.

1. Optimaliseer de inrichting van Salesforce

Het activeren van je eigen Salesforce-omgeving is een fluitje van een cent. Maar zoals elke out-of-the-box-oplossing, vraagt de inrichting van de omgeving wel wat aandacht. Zijn je medewerkers niet echt blij met Salesforce, vinden ze het lastig of gebruikt niet iedereen Salesforce op de juiste manier? Kijk dan eens of je Salesforce-omgeving wel optimaal is ingericht.

2. Maak gebruik van de automatiseringstools van Salesforce

Salesforce biedt veel automatiseringstools, zoals bijvoorbeeld workflow-automation. Op die manier kun je repeterende taken automatiseren en je efficiëntie te verhogen. Bekijk welke taken in jouw organisatie geschikt zijn om te automatiseren en implementeer deze om tijd en middelen te besparen.

3. Integreer Salesforce met Microsoft 365

Door Salesforce te integreren met Microsoft 365 haal je nog meer uit je CRM-omgeving en wordt het proces om je bestanden op klantniveau te managen niet alleen gemakkelijker, maar ook efficiënter en minder foutgevoelig. In Salesforce zelf is het werken met Microsoft Office documenten bewerkelijk. FILE 365 van Vloeiend IT stelt je in staat om met één klik al je Microsoft 365-documenten vanuit Salesforce direct te openen.

4. Gebruik rapporten en dashboards van Salesforce

De uitgebreide rapporten en dashboards van Salesforce geven je inzicht in je verkoop- en marketingprestaties. Zo krijg je meer grip op wat er in je bedrijf gebeurt en kun je beter plannen en gedegener beslissingen nemen.

5. Zet Salesforce centraal en integreer het met externe systemen

Voorkom dubbele administraties en inconsistente data door externe systemen te integreren met Salesforce. Met Sync 360 kun je systemen geautomatiseerd synchroniseren, voorkom je fouten en beschik je altijd over de meest actuele data.

Meer weten?

Wil je ook meer weten over wat Salesforce voor kan jouw bedrijf betekenen? Plan dan nu een kennismakingsgeprek! Wij zijn je graag van dienst. Bezoek ook eens op onze productwebsites file365.nl en sync360.nl.

 

5 december 2023