Salesforce koppeling met website

Een website is in de regel de eerste plaats waar een klant gegevens aanlevert.

Salesforce koppelen met website

Websites spelen een belangrijke rol bij het leveren van diensten of producten. Van contactverzoek tot het bestellen van producten, een website is in de regel de eerste plaats waar een klant gegevens aanlevert. Een klant vult gegevens in op een webformulier en deze gegevens worden vervolgens in diverse bedrijfsprocessen verder verwerkt. Niet zelden wordt informatie ingevoerd op een webformulier per mail verstuurd naar de afdeling die deze informatie dan handmatig moet verwerken. Dat kan efficiënter.

Door een koppeling te maken tussen Salesforce en het content management systeem van de website kan de informatiestroom geoptimaliseerd worden en wordt handmatige invoer beperkt. Dit biedt veel mogelijkheden tot het verbeteren van de klantbeleving door marketing automation en snelle orderafhandeling. De informatiestroom kan bovendien twee kanten op. De productcatalogus kan in Salesforce worden beheerd en productinformatie zoals beschikbaarheid en andere variabele data kunnen automatisch actueel op de website worden getoond.

Gebruik je Salesforce en heb je een website? Wij adviseren je graag over de voordelen die het koppelen van beiden op kan leveren.

Voorbeeld:

Een van onze klanten is een toonaangevend opleidingsinstituut. Het is belangrijk dat informatie over de beschikbaarheid van programma's op de website altijd actueel is. Voor deze klant hebben wij in samenwerking met de webbouwer een koppeling gerealiseerd tussen Salesforce en het content managementsysteem Sitecore. Deze koppeling stelt de klant in staat het volledige inschrijvingsproces in Salesforce af te handelen. Wanneer een klant het inschrijfformulier op de website invult, wordt de informatie rechtstreeks in Salesforce opgeslagen waardoor de inschrijving snel kan worden verwerkt. Het aantal deelnemers van de betreffende training wordt direct bijgewerkt en de beschikbaarheid op de website wordt automatisch aangepast.